Rama: Biće kazni, niste iznad zakona

Tirana -- Premijer Albanije Edi Rama, povodom demonstrancija i sukoba sa policijom na granici izjavio je da će nasilje nad imovinom i policijom biti kažnjeno.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/Pavel Supernak
Foto: EPA-EFE/Pavel Supernak

"Počinioci nasilja i oni koji su im bili inspiratori neka ne misle da će trijumfovati nad zakonom", kazao je Rama, prenosi Rojters.

Navodi se da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj nove cene putarina ocenio "preteranim".

AP je objavio da su albanske vlasti ove nedelje započele probnu naplatu putarine koju će vozači plaćati od 2,5 do 22,5 evra, kao i da je ovaj autoput dug 110 kilometara i kosovski turisti koriste za odlazak na more u Albaniju.

Albanska televizija "Top čenel" javila je ranije danas o sukobima i kilometarskoj koloni automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine, preneo je RTS.

Kako je javio portal albanske televizijske stanice, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

Kosovske kamiondžije odvezle su u sredu 150 praznih kamiona na prelaz Morina ka Albaniji, u znak protesta zbog odluke albanskih vlasti da 15. aprila počnu sa naplatom putarine na tom autoputu.

Kako je naveo prištinski list "Koha ditore", kamiondžijama koji su nosili transparente poput natpisa upućenog vlastima Albanije "Mi ne ukidamo granice, mi ih podižemo", pridružile su se desetine trgovaca iz Albanije sa sopstvenim kamionima, pa je protestna kolona bila dugačka nekoliko kilometara.

strana 1 od 475 idi na stranu