DSS: Vučić da sluša glas svog naroda

Beograd -- Demokratska stranka Srbije pozvala je predsednika Aleksandra Vučića da "sluša glas svog naroda" koji je za zamrznut konflikt sa Kosovom.

Izvor: Beta
Podeli

Osim toga, oni su pozvali Vučića da “ne sluša zahteve Brisela i SAD, niti "predloge nekakvih nevladinih organizacija i fondova”.

DSS je navela da je "poslednji čas" da se promeni politika, da se odnosi sa Prištinom zadrže u stanju zamrznutog konflikta i redefinišuz odnosi sa EU.

"Jačanjem pritiska SAD i EU na Srbiju da hitno reši pitanje konačnog statusa Kosova priznavanjem secesije sve jasnije se otkriva iracionalno ponašanje srpske vlasti. ;Kako drugačije, sem suprotnim svakoj logici, može da se okarakteriše ponovljena izjava predsednika Republike da se protivi opstanku zamrznutog kosovskog konflikta suprotno, kako sam kaže, 'većinskom stavu političke i nepolitičke javnosti Srbije'", navodi se u saopštenju.

DSS je navela da je Vučić potvrdio da se od Srbije zahteva potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa Kosovom jer se "neće dozvoliti ulazak u Evropsku uniju bez jasno rešenog pitanja granica", i da "Kosovo neće ući u Ujedinjene nacije osim ako i Srbija ne bude nečim zadovoljna".

"Te izjave nedvosmisleno ukazuju na spremnost priznanja secesije Kosova", navodi se u saopštenju.

strana 1 od 280 idi na stranu