Odloženo suđenje za Srebrenicu, nije došao prvooptuženi

Suđenja za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice 1995, odloženo je pred Višim sudom u Beogradu, jer na suđenje nije došao prvooptuženi Nedeljko Milidragović.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.03.2018.

10:55

Odloženo suđenje za Srebrenicu, nije došao prvooptuženi
Ilustracija: Thinkstock

Milidragoviću je naloženo da dostavi lekarsku dokumentaciju kao dokaz za opravdano odsustvo sa ročišta.

Novo ročište zakazano je za 23. i 24. maj u 9.30, a biće pozvani zaštićeni svedoci 301, 302 i 303.

Na suđenje danas nije došao ni zaštićeni svedok 301 koji je dostavio dokumentaciju o tome da je bolestan i ne može da svedoči.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

"Majke Srebrenice": Suđenje se pretvorilo u predstavu

Predstavnica organizacije "Majke Srebrenice" Kada Hotić izjavila je da je to četvrti ili peti put da se zbog nedolaska optuženih odlaže sudjenje i da se sve pretvorilo u predstavu.

"Ovo je, uglavnom, jedna pozorišna predstava, a pogotovo zbog posetilaca na galeriji, među kojima je i (lider SRS Vojislav) Šešelj", rekla je novinarima Kada Hotić. Ona je dodala da sud "sam sebe minimizira" i da bi trebalo da se uozbilji.

Suđenja za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice 1995. godine, odloženo je ranije danas pred Višim sudom u Beogradu, jer na sudjenje nije došao prvooptuženi Nedeljko Milidragović. Milidragoviću je naloženo da dostavi lekarsku dokumentaciju kao dokaz za opravdano odsustvo sa ročišta.

Novo ročište zakazano je za 23. i 24. maj, a biće pozvani zaštićeni svedoci 301, 302 i 303.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: