"Vučić detaljno informisao Lukašenka o incidentu na KiM"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.03.2018.

19:02

EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je svog kolegu detaljno informisao o opasnom incidentu u Kosovskoj Mitrovici 26. marta i o celokupnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednici Vučić i Lukašenko su iskazali isti stav o političkim pitanjima regionalnih i međunarodnih odnosa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Dvojica predsednika su razgovarali i o aktuelnom stanju i perspektivama bilateralnih odnosa Srbije i Belorusije, uključujući i načine za povećanje trgovinske razmene.

Oni su se dogovorili da specijalni izaslanik predsednika Srbije u narednom periodu poseti Belorusiju.

Predsednik Lukašenko je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

I na sajtu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka objavljeno je da je on danas razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je "informisao o detaljima sukoba na Kosovu, koji su se desili 26. marta".

Navedeno je da su predsednici razgovarali i "o aktuelnom stanju i perspektivama bilateralnih odnosa Belorusije i Srbije, uključujući načine povećanja bilateralne trgovine".

"Dve strane su na istovetan način pristupile političkim pitanjima iz regionalne i međunarodne agende. Predsednik Srbije je zamolio (Lukašenka) da pozdravi njegovog specijalnog predstavnika u Belorusiji, koji će stići u narednih nekoliko dana", navedeno je na sajtu beloruskog predsednika.

Navedeno je i da je "srpski predsednik pozvao Aleksandra Lukašenka u zvaničnu posetu Srbiji" i da je "beloruski predsednik prihvatio poziv".

"Konkretni uslovi posete biće usaglašeni diplomatskim kanalima", navedeno je na Lukašenkovom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: