Vulin: Kosovo nije država da bi moglo da hapsi

Kosovo nije država da bi moglo da hapsi, a teroristi su ti koji lišavaju slobode, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE, DARIMIR BANDA
FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE, DARIMIR BANDA

Pročitajte još:

Vulin je to rekao povodom upozorenja šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija da će svako ko pokuša bez dozvole da uđe na teritoriju Kosova biti uhapšen.

"Vi niste država, a samo država može da hapsi, vi možete samo da protivpravno nekog lišite slobode, a to može da radi i svaka teroristička organizacija, što je dobro poznato članovima terorističke OVK", dodao je ministar Vulin.

On je dodao da može da bude u Prištini, a da organi takozvane "Vlade Kosova" to ne znaju, "a kada saznaju da ne mogu da me pronađu ili uhapse".

"Neka Pacoli pita svoje prethodnike kako su me bezuspešno tražili po Pećkoj patrijaršiji, a ja sam u njoj držao konferenciju za štampu i nisu uspeli da me u tome spreči pa ni da me uhapse čak i kada sam prelazio preko Drenice", izjavio je ministar odbrane.

Zbog toga, dodao je, i danas u svakoj stanici postoji naredba i plan za njegovo hapšenje.

"Hapsili ste me na Božić u Gračanici, ali i tada jer sam vam to dopustio da ne biste primenjivali silu prema okupljenim vernicima u porti manastira", naveo je Vulin.

"Kosovo nije država i dok to ne postane vi možete da koristite silu ali ne i pravo koje opravdava i pokreće silu. Od nas priznanje nikada nećete dobiti, a ono vredi više od podrške svih koji su KiM priznali kršeći međunarodno pravo. KiM nikada neće biti država", izjavio je ministar Vulin.

strana 1 od 98 idi na stranu