"Slučaj Skripalja su engleske laži svemirskih dimenzija"

Ambasador Rusije u Beogradu je optužio Britaniju da govori laži "svemirskih dimenzija" o ulozi Moskve u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

00:49

screenshot

Čepurin je u specijalnom članku za Politiku od subote, 24. marta, napisao da je "hemijski napad" koji "poražava svojom bahatošću" London počeo da izvodi "uoči najvažnijeg svetskog dogadjaja, predsedničkih izbora u Rusiji".

Kako je dodao taj napad nije uspeo i Vladimir Putin je izabran sa 76 odsto glasova ruskih gradjana.

"Nije jasno čemu se nada ova ekipa iz Londona, koja deluje prekomično nastavljajući svoju kampanju, izgleda u cilju ometanja Svetskog prvenstva u fudbalu. Ali, i jači od ovih su slomili zube o Rusiju", napisao je Čepurin.

On je rekao da se svet promenio i da je Londonu danas teško da proda svoje laži koje su očigledne.

Čepurin je rekao da želi da istakne tri ključne stvari u slučaju trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Jullije za koji London smatra da Rusija stoji iza njega.

Prvo, kako je rekao, Rusija je potpuno odustala od hemijskog oružja u skladu sa Konvencijom o zabrani hemijskog oružja i da je evidentirano da su uništene sve zalihe hemijskog oružja u zemlji 2017. godine. Nikakve suspstance pod uslovnim nazivom "novičok" nikad se nisu proizvodile u Rusiji, napisao je on i dodao da se samo nekoliko kilometara od Solsberija nalazii engleska laboratorija koja radi upravo u toj sferi. ;Supstancom su ljudi povredjeni ali niko nije poginuo što ukazuje da su Britanci imali protiv otrov.

"Znači znali su, spremali se i zato se toliko plaše da dostave Rusiji obrazac primenjenog otrova", napisao je ruski ambsador.

Drugo, treba da se obrati pažnja da se napad dogodio upravo uoči predsedničkih izbora u Rusiji. I treće u napadu je stradala ruska državljanka, rekao je on.

"Rusija nije imala ni jedan jedini razlog za akciju protiv Skripalja", napisao je Čepurin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: