Od vlade Kosova: "Hvala NATO" /FOTO

Priština -- Dok su u srpskim sredinama na Kosovu služeni parastosi u znak sećanja na ubijene tokom bombardovanja, privremene institucije u PR izražavaju zahvalnost NATO.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/PETRIT PRENAJ
EPA/PETRIT PRENAJ

Kako prenosi RTK2, na objektu kosovske vlade postavljena je zastava na kojoj piše "Hvala NATO", a za "nezamenljivu ulogu za oslobođenje".

Zvaničnici iz Prištine takođe su uputili poruke zahvalnosti NATO-u, a kosovska vlada objavila je poruku premijera Ramuša Haradinaja.

On u poruci kaže da je 24. marta 1999. označen pocetak "nove istorije Kosova".

Haradinaj navodi i da će "ljudi na Kosovu" uvek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsedniku Bilu Klintonu, sekretarki Medlin Olbrajt, generalu Vesliju Klarku, bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru i "čitavom demokratskom svetu koji je doprineo slobodi Kosova", saopštavaju iz njegovog kabineta.

Haradinaj, koji je i tokom bombardovanja komandovao jedinicama OVK-a i protiv kojeg su srpske vlasti podigle optužnicu, juče je zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatorem Kuočijem, položio i vence na spomenik vojnika KFOR-a, u "znak poštovanja" prema, "nezamenjivom doprinosu KFOR-a u uspostavljanju mira i bezbednosti" na Kosovu, navodi RTK2.

U Glođanima je danas održana i, za prištinske vlasti, centralna manifestacija "Epopeja Dukađinija" i "komemorativni skup svim palim borcima".

Na drugoj strani, širom Kosova i centralne Srbije služeni su parastosi u znak sećanja na ubijene tokom bombardovanja NATO-a, koje je zapocelo na današnji dan pre 19 godina i trajalo 78 dana.

Kosovo

strana 1 od 98 idi na stranu