"Selaković nije odbijen, nije ni tražio dozvolu za posetu"

Savetnik ministra inostranih poslova Kosova, Jetljir Zuberaj je izjavio da Nikoli Selakoviću nije odbijen zahtev za posetu Kosova pošto ga on nije ni uputio.

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

09:13

Ministarstvo inostranih poslova Kosova potvrdilo je da zbog neprihvatljivih izjava nije dalo saglasnost za posetu Kosovu direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marku Đuriću, u ponedeljak, 26. marta.

Kako agencija Beta saznaje u tom ministarstvu, ostalim članovima delegacije je ulazak dozvoljen.

Na osnovu sporazuma iz Brisela, dozvolu za posetu Kosovu izdaje Ministarstvo inostranih poslova Kosova, a ovo nije prvi put da Marku Đuriću nije dozvoljen dolazak.

Đurić je trebalo u ponedeljak da učestvuje na panelu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Zuberaj je rekao da su spekulacije da Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo deo pokušaja podizanja tenzija na dan kada predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić uz posredovanje visoke predstavnice EU, Federike Mogerini razgovaraju o političkim pitanjima normalizacije odnosa između dve zemlje.

Tanjug je nešto ranije javio da je poseta Kosovu odbijena Marku Đuriću, ali genseku Predsedništva Nikoli Selakoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: