Tači razgovarao sa Hanom: Kosovo uradilo sve, na potezu EU

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima i da je sada na potezu Evropska unija.

Izvor: Beta

Petak, 23.03.2018.

13:58

Tači razgovarao sa Hanom: Kosovo uradilo sve, na potezu EU
EPA/BORIS PEJOVIC

Posle susreta sa komesarom EU za proširenje i dobrosusedske odnose Johanesom Hanom, Tači je na fejsbuku napisao da je to bio produktivan susret i da su nakon usvajanja demarkacije sa Crnom Gorom institucije Kosova ispunile sve kriterijume za liberalizaciju viza.

"Sada je vreme da Evropska unija ispuni procedure da se slobodno kretanja gradjana dogodi što je pre moguće. Kosovo će nastaviti još više da se angažuje za red i zakon i sveobuhvatne reforme", napisao je Tači.

On je kazao da je od komesara Hana dobio uveravanje da će se ispuniti procedure predviđene u okviru institucija EU.

"Zajednički je konstatovano da je ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom ne samo uslov za liberalizaciju viza, već i značajan strateški korak za jačanje mira, stabilnosti i dobrosusedstva u regionu", napisao je Tači.

Kosovski predsednik boravi u Briselu gde u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova treba da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: