Vulin: Sloboda se otima, za nju se živi, za nju se bori

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio da jedna zemlja ne može da očekuje da živi u miru ako nema snažnu armiju koja je u stanju da taj mir čuva.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

14:18

Vulin: Sloboda se otima, za nju se živi, za nju se bori
Ilustracija: Thinkstock

Na zakletvi 129 vojnika martovske generacije na dobrovoljnom služenju vojnog roka u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu, Vulin je poručio mladićima i devojkama da su danas dali "tešku i opredeljujuću" reč da će braniti slobodu i nezavisnost Srbije, i da će život u slobodnoj zemlji zavisiti od toga koliko će tu reč poštovati.

"Srpska vojska je vojska dobrih i čestitih ljudi. Hrabrih ljudi koji su posvećeni svojoj zemlji, koji razumeju tuđu bol i koji se raduju miru, baš zato što tako dobro poznaju ratove. Ratove koje nismo želeli, već koje su nam nametali da bi oteli parče naše zemlje", kazao je Vulin vojnicima i članovima njihovih porodica.

On je podsetio da je istorija srpskog naroda istorija uporne i žilave borbe za slobodu, koja se nikome ne daje i ne poklanja.

"Sloboda se otima, za nju se živi, za nju se bori. Gde god srpski narod vidi svoju vojsku on kaže: 'Tu je red, tu je zakon, tu je dobro'. Na vama je da to sačuvate za budućnost", zaključio je ministar.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je na polaganju zakletve poručio oficirima da se prema vojnicima odnose kao prema svojoj deci.

"A oni će vas slediti. Gledajte na njih kao na svoje sinove koji će stajati uz vas čak i pred najvećim preprekama", kazao je gradonačelnik Leskovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: