Slučaj Skripalj: "Moskvu podržale samo Srbija i Venecuela"

Na brifingu MSP Rusije sa stranim ambasadorima i diplomatama povodom "slučaja Skripalj" poziciju Moskve podržali su jedino Srbija i Venecuela, piše "Komersant".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

16:05

Slučaj Skripalj:
Foto: Gettyimages/Mark Kolbe

List u onlajn izdanju piše da su od diplomata koji su govorili, stav Rusije podržali prvi savetnik Ambasade Srbije u Rusiji Ranko Pavlović i ambasador Venecuele Karlos Farija.

"Pavlović je podsetio da je njegova zemlja 'trpela istu takvu histeriju napada sa strane Zapada 1990-ih godina'", prenosi Komersant.

"Bilo je mnogo fejkova i laži", navodi Komersant reči Pavlovića i dodaje da je on podsetio na događaje iz 1994. i 1995. godine i na eksploziju na pijaci Markale u Sarajevu.

"Muslimani su bombardovali sami, a optužili su Srbe", kazao je Pavlović, prenosi Komersant.

"Ruska strana je dala iscrpno objašnjenje u vezi sa 'slučajem Skripalj'. Predstavnik Srbije u Rusiji je sa razlogom povukao paralelu s neosnovanim optužbama, koje su dovele do bombardovanja BiH, Jugoslavije i Iraka. Napomena je objektivna, površni zaključci su opasni", napisao je tim povodom na Tviteru ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: