Slučaj "Marjanović": "Veštak na nasipu protivno zakonu..."

Neposredno uoči ubistva, Jelena Marjanović je SMS porukama kontaktirala sa nepoznatom osobom, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

11:45

Slučaj
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, krivično veće Višeg suda u Beogradu naložilo je Višem javnom tužilaštvu da u naredbi za dopunu istrage protiv supruga ubijene Zorana utvrdi ko je vlasnik broja telefona, koji je “poznat redakciji beogradskog lista“.

“Sa vlasnikom tog broja Jelena Marjanović je na nasipu razmenila više SMS poruka, neposredno pre ubistva. Poslednja poruka je bila u 16.43.27. Ovo se između ostalog nalazi u spisima suda u koje su "Novosti" imale uvid. U njima stoji i da je tog 2. aprila 2016. godine Jelena Marjanović sa misterioznom osobom "ostvarila komunikaciju u vidu više SMS poruka". Jelena je koristila mobilni telefon sa brojem 064 1407 - 400 i ona je ta koja je poslala poruke na broj 064 123....“, navodi se.

Večernje novosti su prenele i izjavu advokata Aleksandra Zarića.

“Bazne stanice su u vreme veštačenja mobilne komunikacije na nasipu promenile konfiguraciju u odnosu na onu od 2. aprila kada je Jelena nestala. Veštak je veštačio godinu i nešto posle tog događaja. Išao je na nasip i zvao ljude iz MTS-a, a nikog od nas koji učestvujemo u krivičnom postupku. To je protivno zakonu. Takođe, sada će morati da se ispitaju svi koji su bili na nasipu u to vreme, odnosno oni čiji je mobilni signal registrovan“, navodi Zarić.

Naredba KV veća Višeg suda odnosi se na desetak izveštaja, koji iz nekih razloga nisu dostavljeni tužilaštvu, ali ni odbrani optuženog Marjanovića. Njegovi advokati sumnjaju da se iz tih dokumenata može dokazati da Zoran nije počinio zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: