"Noćni vukovi" u BiH: "Sve je prevara, oni nas se boje"

“Noćni vukovi“ stigli su u Republiku Srpsku. Saši Saviću, predstavniku “vukova“ u Srbiji, zabranjen je ulazak i on je zaustavljen na granici.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

20:21

screenshot/Prva

Drugi čovek te motociklističke grupe Jevgenij Strogov kaže da oni uopšte nisu planirali razovor sa političkim liderima već da idu da posete manastire.

I njihovom vođi Aleksandru Zaldastanovu zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Postoje i navodi da ova organizacija stoji iza formiranja i obučavanja paravojnih formacija u regionu.

“Nisam čuo za to. Čitao sam razne optužbe. Sve je to totalno izokrenuto i nama je jasno zašto to rade. Informativni rat, mi smatramo, potiče iz nekih ambasada. U celoj toj histeriji su nas optužili da hoćemo ovde da prenesemo ’ukrajinski scenario’“, navodi Strogov za “Eksploziv“.

Cilj turneje kontroverzno nazvane “Ruski Balkan” je, narodski rečeno, “narodna diplomatija”, objašnjava drugi čovek “Vukova”.

“Želimo da ljudi slovenskog porekla i vere više znaju o međusobnim vezama i kulturi. Tu ne učestvuju samo Noćni vukovi, a iz Bosne je krenula propaganda, da Vukovi kreću da osvajaju negde i nekog. To je sve prevara. Oni se nas boje. Oni kao da ne žele da Srbija bude velika zemlja kakva zapravo i jeste. Postoji stari balkanski scenario, veštačke podele koje i danas postoje”, kaže on.

Prvi čovek “Vukova” je pre četiri godine za “Eksploziv” pokušao da objasni zašto njihove turneje izazivaju veliku pažnju.

“To su neke vrednosti koje su iznad ličnih. U tome se razlikujemo od drugih moto klubova. Imamo svoj pogled na svet koji je iznad ličnog… U centru je bratstvo i prijateljstvo”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: