Slučaj "čupanje grkljana": Bez krivične, kazna 100.000 RSD

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban uplatio je 100.000 dinara u humanitarne svrhe na poseban račun Vlade Srbije.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 20.03.2018.

15:04

Slučaj
screenshot

Time je okončan slučaj tužbe Vladimira Polovine protiv njega zbog izrečenih pretnji, potvrđeno je agenciji Beta u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Laban izjavio je u avgustu 2017. da je pretio profesoru Građevinskog fakulteta u Beogradu Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", ali je tada demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog "neprimerenog" rečnika koji je koristio. Laban i Polovina sastali su se u avgustu 2017. u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut". Objavljen je i audio snimak na kojem se čuje kako Laban preti Polovini i verbalno ga vređa, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

Kako je Beti rečeno u Tužilaštvu u Subotici, Laban je iskoristio odredbu predviđenu Zakonom o krivičnom postupku, poznatu kao oportunitet, pa mu je još 20. oktobra 2017. naloženo da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

On je tu svoju obavezu ispunio 28. novembra prošle godine, čime je Tužilaštvo u Subotici odbacilo krivičnu prijavu, potvrđeno je za Betu.

Kako je objašnjeno u Tužilaštvu, ne postoji mogućnost izbora kome će ta suma biti uplaćena, već Republika Srbija ima jedinstven račun na koji se uplaćuju svi iznosi po oportunitetu, i sa tog računa se sredstva kasnije raspoređuju zakonom utvrđenim postupkom.

Dodaje se da je taj račun jedinstven za sve građane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: