"Vučić će odgovriti svima koji 'prosipaju priče'"

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio da će Vučić, kada se vrati iz Njujorka, odgovoriti svima koji ga napadaju i "prosipaju priče".

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

09:35

EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Upitan da li poseta Aleksandra Vučića Njujorku ima veze s rešavanjem kosovskog pitanja, Selaković je za RTS rekao da je to priča onih "koji koji su do juče govorili da nema šanse da se Vučić vidi s Angelom Merkel".

"Onda se Aleksandar Vučić video s Angelom Merkel. Posle isti ti ljudi pričaju da se Vučić video s članovima porodice Soroš na tajnoj večeri. Predsednik Vučić se nikad nije video ni na kakvoj večeri ni sa jednim članom porodice Soroš. Onda su rekli da je viđen u Meksiku s nekim devojkama. On nikad nije bio u Meksiku", rekao je Selaković.

On je dodao i da će predsednik Srbije odgovoriti svima koji ga napadaju i "prosipaju" priče, poput one da njegova poseta Njujorku ima veze s rešavanjem pitanja statusa Kosova.

Selaković je još naglasio i da se Vučić, takođe, nikada nije sreo s kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem na nekom sastanku, kao i da nijedan njegov susret s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem nije bio tajan.

"Možda ga (Haradinaja) je sreo u Haškom tribunalu, kada je Šešelj bio jedan od optuženih, ali priče o tajnim večerama, Parizu, privatnim sastancima s Hašimom Tačijem... Nijedan jedini susret predsednika Vučića s Tačijem nije bio tajan. Svaki susret je bio uz posredstvo i prisustvo EU", naglasio je Selaković.

On je dodao da te "pridike i insinuacije" objavljuju oni u čije vreme je došlo do odlaska Crne Gore iz zajedničke države i do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, koje su priznale zapadne države.

"Predsednik Vučić je čovek koji se u svakoj prilici i u svakom momentu bori, koprca, da stavi zapadnim zemljama do znanja da postoji i srpska strana priče i da mora da se vodi računa o srpskom interesu, da Srbija ne ulazi u bilo kakve trule kompromise koji za cilj imaju da je ponize i unize", naglasio je Selaković.

Podsetimo, Vučić je potvrdu svoje posete dao u tvitu u kom je odgovorio na poruku lidera Narodne stranke i bivšeg ministra spoljnih poslova Srbije, te predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića.

On je, uz izvinjenje što "remeti planove da poseta ostane tajna", pitao šefa države zbog čega je tražio da nema obezbeđenje predviđeno protokolom i koliko je zbog njegove konferencije za štampu u subotu kasnilo poletanje aviona za Njujork.

Vuk Jeremić je prethodno za sarajevsku televiziju "Fejs” rekao da Vučić "vodi tajne pregovore o Kosovu" i da je zato "privatno otputovao u Njujork", a o čemu javnost u Srbiji nije obaveštena.

Glas Amerike javio je da je razlog Vučićeve poste Njujorku privatan, odnosno da se on tamo nalazi sa ćerkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: