"Svi su oduševljeni što je prva čestitka stigla od Vučića"

Rusi su na predsedničkim izborima glasali za jaku državu i jakog predsednika, izjavio je za Prvu ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

08:35

Foto: GettyImages

“Ovo je neviđen rezultat, iznenađeni su čak i oni koji dobro poznaju rusku politiku. Rusi su na izborima glasali suverenistički – žele jaku državu, jakog predsednika, ne žele da im niko sa strane drži lekcije, žele jaku ekonomiju... To je sve Putin ostvario“, istakao je Popović.

U prvom obraćanju nakon objavljivanja rezultata Putin je najavio i moguće probleme u ruskoj vladi. Popović ističe da će vlada sigurno pretrpeti neke promene, a da je Putin “poznat po tome da pravi neke nepredvidljive probleme“.

“On će raditi na još većem jačanju ekonomije, na životnom standardu, socijalnoj podršci najstarijima, demografskoj politici, ali i jačanju odbrambene moći i brizi o mladima“, rekao je Popović.

Na pitanje šta to znači za Srbiju, Popović je rekao da će Rusija i Putin nastaviti svoju podršku.

“To je naročito važno sada kada postoji želja da se formira vojska Kosova. Putin to neće dozvoliti, poštovaće Rezoluciju 1244. Inače, baš sam sinoć i jutros pričao sa mojim prijateljima iz Rusije o rezultatima, svi su oduševljeni što je prva čestitka došla od predsednika Vučića i Srbije“, rekao je Popović.

Prema preliminarnim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je 76,65% glasova, saopštila je ruska Centralna izborna komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: