CG: Poplave na primorju, Budvani "odbranili" Stari grad

Podgorica -- Jak talas plime pogodio je nekoliko primorskih gradova Crne Gore, ali prema izveštajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Južni vetar je oslabio pa je situacija pod kontrolom.

Nadležne službe i meštani Budve su sa 500 džakova peska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.

More se povuklo pa u nadležnoj službi spašavanja "ne očekuju probleme", saopšteno je medijima, uz ocenu da je "situacija pod kontrolom".

Jak prlimni talas nošen južnim vetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gde je dodatno podignut ionako visok vodostaj istoimene reke koja se uliva u Jadransko more.

Poplavljene su kućice i restorani duž rečne obale, objavili su lokalni mediji, a voda je "potopila" i ulcinjsku Veliku plažu.

Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž reke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsečena su od sveta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima, prenose mediji.

Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.

Cetinje je, prema izveštaju lokane službe spašavanja pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umeren do pojačan južni vetar.

Region

strana 1 od 115 idi na stranu