Ruma: Besplatan vrtić za decu od početka godina

Dok država najavljuje usvajanje mera u vidu novčane pomoći kako bi podstakli roditelje na proširenje porodice u Rumi nešto slično već funkcioniše.

Izvor: O2

Nedelja, 18.03.2018.

18:51

Ruma: Besplatan vrtić za decu od početka godina
Foto: GettyImages

Opština Ruma obezbedila je besplatne vrtiće za svu decu od početka ove godine.

Nadaju se da će to ohrabriti roditelje na rađanje dece.

To što roditelji 1.370 dece od januara ne plaćaju vrtić, opštinu će godišnje koštati oko 40 miliona dinara. Ipak, oni navode da za budžet od skoro dve milijarde dinara to nije problem.

Osim toga, oni tvrde da dokle god odgovorno budu raspolagali novcem građana, neće biti razloga da ta mera bude ukinuta, kao što je bio slučaj u pojedinim gradovima u Srbiji.

“Broj dece se povećava iz razloga što smo omogućili velikom broju roditelja da se zaposli. Mi u narednom periodu treba da izgradimo još jedan vrtić i to je svako u planu, projekat se radi i da bukvalno pokrijemo svu decu i da nema liste čekanja”, navodi predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: