Zatvorena biračka mesta na Starom gradu, brojanje u toku

Posmatračka misija CRTA saopštila je da su zatvorena biračka mesta na opštini Stari grad na kojima su danas ponovljeni beogradski izbori.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

08:47

Zatvorena biračka mesta na Starom gradu, brojanje u toku
Getty images

Kako su naveli na svom Tviter nalogu, u toku je prebrojavanje glasova.

Pavle Dimitrijević iz posmatračke misije CRTA je rekao za TV N1 da je današnja izlaznost na ponovljenim izborima na četiri biračka mesta dvostruka manja od one kolika je bila 4. marta.

On je rekao da današnja izlaznost ne može uticati na konačan rezultat i da zato nije veliki odziv građana.

Dodao je da su na dva biračka mestu uočene nepravilnosti, odnosno paralelno vođenje evidencije.

Danas su na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 u opštini Stari grad ponovljeni izbori, jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na izborima 4. marta na tim biračkim mestima broj glasačkih listića u glasačkim kutijama bio veći od broja birača koji su glasali, odnosno čija su imena bila zaokružena na biračkom spisku.

Izbori za 110 odbornika Skupštine Beograda održani su 4. marta i na njima su učestvovale 24 liste, a samo četiri su prešle cenzus.

Najviše glasova osvojila je lista Srpske napredne stranke koja će imati 64 mandata, na drugom mestu je koalicija okupljena oko Dragana Đilasa sa 26 mandata, na trećem mestu je lista Aleksandra Šapića sa 12 mandata, a na četvrtom lista SPS-JS sa osam mandata. Ostalih 20 lista koje su učestvovale na izborima nisu prešle cenzus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: