Đorđević tvrdi da u Vladi Srbije "nema nesporazuma"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da oko zakona o rodnoj ravnopravnosti u Vladi nema nesporazuma.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.03.2018.

08:52

Đorđević tvrdi da u Vladi Srbije
screenshot

"Nema nesporazuma u samoj Vladi", rekao je Đorđević za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da će taj zakon u skupštinsku proceduru ući u okviru nekog paketa "srodnih" zakona.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je za Međunarodni dan žena, 8. mart, da je Srbiji potreban zakon o rodnoj ravnopravnosti, ali da predlog zakona više od šest meseci čeka kod ministra Đorđevića.

Upitan o rekonstrukciji Vlade Srbije, rekao je da se on ne bavi svojim učinkom i da je premijerka "menadžer tima koja rukovodi" svim ministrima.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem, Mihajlović je ranije rekla da “s kim god da razgovara argumentima, za medije je to sukob”.

“Moj stranački kolega ministar Đorđević i ja imamo potpuno drugačije mišljenje o jednoj važnoj temi, Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti. Za njega je zakon nesprovodiv, a za šest meseci nije dao nijedan predlog, nijedan argument za to. S druge strane, za mene je pitanje ovog zakona pitanje budućeg ekonomskog i ukupnog razvoja moderne Srbije…", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: