Predsednica Mauricijusa podnela ostavku

Predsednica Mauricijusa Amina Gurib-Fakim, jedina žena šef države u Africi, podnela je ostavku usred finansijskog skandala.

Izvor: B92

Subota, 17.03.2018.

23:02

Predsednica Mauricijusa podnela ostavku

Gurib-Fakim je podnela ostavku u "interesu nacije", rekao je novinarima njen advokat Jusuf Mohamed. Ostavka će stupiti na snagu 23. marta.

Prema navodima, Gurib-Fakim je privatne kupovine plaćala kreditnom karticom koju je dobila od nevladine organizacije čiji je osnivač, Angolac, želeo da posluje na Mauricijusu. Taj čovek je pod istragom zbog prevare ;u Portugalu.

Predsednica je ranije ove nedelje rekla da je kreditnu karticu instituta Planet Ert (Planet Earth Institute) "omaškom" upotrebila za troškove od oko 27.000 dolara i da je vratila novac.

Gurib-Fakim (58), čija uloga je uglavnom ceremonijalna, navela je tada da je žrtva kampanje blaćenja i da neće podneti ostavku. Međutim, predomislila se.

Ona je predsednica postala 2015. a pre toga je bila profesor hemije i dekan na jednom od fakulteta Univerziteta Mauricijusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: