Ohridsko jezero "pobesnelo": Poplava, polomljen most VIDEO

Visoki talasi Ohridskog jezera izazvani jakim vetrom poplavili su priobalne delove Ohrida i Struge, preneli su lokalni mediiji.

Izvor: Beta

Subota, 17.03.2018.

16:24

Ohridsko jezero
Ilustracija: GettyImages

Vetar je na trenutke dostizao 100 kilometara na sat, a talasi su dostizali dva metra. Poplavljena su šetališta i kafići u blizini obale.

Zatalasano jezero, koje je poslednjih dana iznad prirodnog minumuma, polomilo je drveni "Most želja", koji povezuje popularnu plažu „Kaneo“ sa centrom Ohrida.

Snažan vetar je u Ohridu lomio i drveće, prijavljeno je više oštečenja na infrastrukturi i vozilmima u Ohridu i okolini.

Situaciju na Ohridskom jezeru, prati radna grupa Elem, kao i u opštinama Ohrid i Struga.

Pod naletima vetra krov jedne prodavnice je odleteo, ali niko nije povređen.

Zabeleženo je i da je jedan automobil oštećen kada je na njega palo drvo, kao i da je u drugom sličnom incidentu oštećena instalacija, što je uzrokovalo ometanje u snabdevanju strujom.

Navodi se i da će se pod uticajem ciklona nestabilno vreme u Makedoniji zadržati i sutra, a očekuje se još više padavina i jakih udara vetra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: