"Ostaje samo da Beograd i Prištinu uvek isto pitamo" VIDEO

Na današnji dan navršava se tačno dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića, a ubice i nalogodavci još nisu otkriveni.

Izvor: O2

Petak, 16.03.2018.

18:02

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Kosovsko Specijalno tužilaštvo preuzelo je istragu zbog “složenosti slučaja“, dok iz srpskog Ministarstva pravde kažu da Beograd nema novih podataka o istrazi.

Za to vreme građani su ostavljali cveće kod spomen-ploče na mestu na kojem je Ivanović ubijen.

“Uputili smo jedno pismo u vidu apela međunarodnoj zajednici u kojem smo pitali da li je u redu da je predmet dat Specijalnom tužilaštvu, a da mi to saznamo iz medija. Ostaje nam samo da se borimo i da Beogradu i Prištini postavljamo jedno te isto pitanje – ko je ubio Olivera Ivanovića“, navodi Ksenija Božović iz Inicijative “Srbijia, demokratija, pravda“.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta Inicijative u severnoj Mitrovici.

Slučaj je pre nedelju dana prešao u nadležnost Specijalnog tužilaštva Kosova, koje je tada navelo da je povodom ubistva podnelo više krivičnih prijava, ali da osumnjičenih nema.

Tri nedelje posle ubistva, dvojica srpskih policajca privedena su u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mesto zločina. Sumnjičili su ih da su uzeli čauru s mesta ubistva, i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima. Nakon isteka pritvora, sud u Mitrovici ih je oslobodio.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: