"Još nema opasnosti od poplava u Vojvodini"

Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Đorđe Milićević izjavio je da ne postoji opasnost od poplava na rekama i vodotocima u Vojvodini.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

16:40

ilustracija: Tanjug / Dusan Anicic

Ipak, kako kaže, ukoliko dođe do naglog topljenja snega u Alpima, može doći do porasta nivoa vodostaja.

Milićević je na današnjem sastanku u Novom Sadu s delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na čelu sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, rekao da je dogovorena koordinirana aktivnost štabova i sektora za vanredne situacije koja će delovati ako se takav scenario dogodi.

Kako se navodi, dogovoren je i sinhronizovan rad javnih vodoprivrednih preduzeća kroz izradu operativnih planova koji će biti usaglašeni u svim lokalnim samoupravama, kao i stalni monitoring kritičnih tačaka na rekama.

Predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije na sastanku su se saglasili da postoji "realna potreba da se u Novom Sadu izgradi novi Regionalni centar za vanredne situacije", prenosi Beta.

Ovaj predlog je razmatran, jer se Novi Sad i Južnobački okrug nalaze na koridoru X, a karakteriše ih i veliki priliv stanovnika.

Kako je rečeno, pripremljena je i planska dokumentacija i lokacija u Novom Sadu za ovaj centar, a osim vatrogasne službe koja bi gašenje požara podigla na viši nivo, obuhvatao bi i druge službe spasavanja, zaštite od poplava i drugih elementarnih nepogoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: