Pismo članice REM Bujoševiću zbog "utišavanog Vesića"

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić uputila je pismo generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

13:02

Pismo članice REM Bujoševiću zbog

Pismo je upućeno povodom saopštenja RTS u kom je navedeno da su stručnjaci utvrdili da predstavniku SNS Goranu Vesiću nije smanjivan ton u emisiji “Upitnik“, koja je emitovana 1. marta, a o čemu je govorio i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Pročitajte još - RTS: Stručnjaci utvrdili – Vesiću nije bio smanjivan ton

“Imam potrebu da Vam se ponovo obratim sa zaključkom da je dosta vremena, i dosta stručnjaka bilo potrebno da RTS ustanovi apsolutno isto što i stručna služba REM-a i ja, pre nekoliko nedelja - Goran Vesić je bio glasniji u studiju, a tiši na tv ekranima. Mogli bismo sada nadugačko i naširoko da raspravljamo o detaljima: ko je u emisiji određivao koliko ko treba da govori i kada treba da bude prekidan, i zašto je pojačani Đilas imao 756 sekundi da govori, a Vesić 375; da li se ton spušta svima, kada svi u isto vreme govore (što se najčešće dešavalo); po kom rasporedu, u kom scenariju emisije je određeno ko se ubacuje, a ko govori, u trenucima kada voditeljka ne vodi emisiji, nego i sama učestvuje u raspravi... ali, pošto nam je zaključak isti - da Goran Vesić jeste bio utišavan - mislim da sve to možemo da ostavimo za neku drugu priliku, u kojoj će RTS svima, unapred, predstaviti pravila svojih debatnih emisija i način na koji će učesnici biti tretirani, to jest, koliko će vremena svako od njih imati da se čuje. Do tada, molim samo da prestane paranoja - nikada nisam pomenula da je “stišavanje” Vesića bio “nalog rukovodstva RTS”, nego sam to rukovodstvo samo pitala zašto se to desilo.I odgovorili su mi da jeste bio stišavan. Mislim da je ovakav, zajednički zaključak, odličan povod da RTS krene u posao uspostavljanja jasnijih pravila, posle kojih neće biti potrebni ni vreme, ni stručnjaci, da se odgovori na prosta pitanja“, navodi se u pismu.

Podsetimo, Vesić je najavio da priprema tužbu protiv RTS, uz navode da mu je bio utišavan ton tokom gostovanja u emisiji, kada je konstantno upadao u reč bivšem predsedniku DS i tadašnjem kandidatu za gradonačelnika Beograda Draganu Đilasu.

O toj temi se oglasio i predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da nikada neće otići na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: