Vučić "vidi nešto" iz saopštenja RTS o "utišanom Vesiću"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da saopštenje RTS povodom utišavanja gradskog menadžera Gorana Vesića u emisiji "Upitnik" nije u potpunosti nefer.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.03.2018.

15:51

Vučić
EPA-EFE/FLORIAN WIESER

On je istakao da se iz njega vidi da je Vesić bio utišavan.

"Oni ljudi moraju da kažu šta misle, ali vi iz saopštenja vidite da je Vesić bio utišavan", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da naslov saopštenja koji glasi "RTS nije smanjivao ton Vesiću" odgovara nekim agencijama koje podržavaju Đilasa, Šolaka i ostale, ali da se iz celog teksta "vidi nešto".

"Ja se nadam da će RTS u budućnosti imati tehničke mogućnosti da ima jednak ton za ljude koji učestvuju u debatnim emisijama, to je mnogo važno za demokratiju u Srbiji", rekao je Vučić.

On je naveo da Dragan Đilas, koji je sa Vesićem učestvovao u debati, ima 25 miliona prijavljene imovine i da uprkos tome "drugima drži pridike i soli pamet".

"Kako je neko zaradio 25 miliona evra u ovoj zemlji? Pitajte ove ljude, ovu sirotinju, da li imaju 25 miliona evra u imovini? Oni to sami kažu, ne neko drugi", rekao je Vučić.

RTS je saopštio da predstavniku SNS Goranu Vesiću u emisiji “Upitnik“ emitovanoj 1. marta nije bio smanjivan ton. Optužbe na račun umešanosti premijerke Ane Brnabić u "malteške papire" i malverzacije u vezi sa of šor kompanijama potpuno su besmislene i nemaju nikakvog osnova, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tu priču su, kako je rekao odgovarajući na pitanja novinara, ponovo pokrenule jedne novine koje to uobičajeno rade za nečije, najčešće strane, interese, a koje su imale potrebu da u pricu s "malteškim papirima" umešaju i premijerku.

"A ja ću da vam kažem, jer želim da odbranim ljude u koje verujem, tamo se pominje Dragan Šolak, koji je Đilasov partner, ali oni su morali da to izvuku i kažu kako Ana Brnabić ima neke veze s tim", rekao je VUcić.

A, kako je primetio, neko pri tom ima prijavljenu imovinu od 25 miliona evra i to bez imovine kompanija koje poseduje.

"I time se niko u Srbiji ne bavi", primetio je, te dodao:

"A ispada da je kriva Ana Brnabić, što je bila direktorka firme Kontinental, koja je postojala i poslovala po zakonima Srbije, ali su vlasnici imali neke firme koje su sumnjivo poslovale. Ali to je strašno potrebno kako se do pravih lopova ne bi nikad došlo", rekao je Vučić.

Kao što se, primetio je, laže o broju ubistava u Srbiji i to na najbrutalniji način, a nekad su ubijali ljude na stepenicama "Merkatora" i nikom ništa.

"Ali kažu da danas ne valja, kad imate tri puta manje ubistava, najnizi procenat u celoj Evropi...", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: