Kremlj: Odnosi Moskva-Vašington ne mogu pasti na niži nivo

Odnosi između Moskve i Vašingtona ne mogu pasti na niži nivo posle odlaska američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, navode iz Kremlja.

Izvor: Beta/AFP

Sreda, 14.03.2018.

12:07

Kremlj: Odnosi Moskva-Vašington ne mogu pasti na niži nivo
Foto: GettyImages

"Teško možemo pasti niže od poda, zato je u ovom trenutku malo verovatno da treba strahovati o pogoršanju", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

On je izrazio nadu za "konstruktivan i ozbiljan pristup zajedničkim odnosima" pod novoimenovanim Tilersonovim zamenikom, bivšim direktorom Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majkom Pompeom.

"Ta nada će uvek ostati", rekao je on.

Američki predsednik Donald Tramp u utorak je iznenada smenio Tilersona i na njegovo mesto postavio Pompea, koji treba da dobije potvrdu Senata, gde se očekuje da će ga pitati o njegovom pristupu Rusiji, navodi agencija AP.

Odnosi SAD i Rusije pogoršali su se poslednjih godina zbog sukoba u Ukrajini i Siriji i navodnog ruskog mešanja u američku predsedničku kampanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: