"Ne obećavam da će biti penzija ako ugostimo migrante"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da "ne može da obeća" da će Mađarska imati novca za povećanje penzija ako bude morala da ugosti migrante.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

08:12

Foto: GettyImages

Kako je rekao, ukoliko Mađarska bude morala da ugosti migrante uz troškove od devet miliona forinti (28.900 evra) po migrantu, možda ne bude novca ni za dečije dodatke i poreske olakšice za porodice za decom.

Navodi se da je Orban u video prilogu, koji je postavio na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, kazao da "Mađarska mora da zaštiti sopstvena dostignuća i mora da ostane Mađarska".

Orban je, predstavljajući kandidate njegove stranke Fides u gradu Njiređhaza na istoku Mađarske, rekao da "postoje dve vrste zemalja u Evropi: one koje su zaposeli ili će zaposesti migranti i one koje neće dozvoliti tu invaziju".

"Mađarska pripada ovoj drugoj grupi", poručio je Orban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: