Nemački izaslanik u Prištini zbog kašnjenja satova u EU

Nemački izaslanik Klaus Tepfer boravio je u Prištini u okviru napora za rešavanje energetskog problema, koji je izazvao kašnjenje električnih satova u EU.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.03.2018.

00:48

Nemački izaslanik u Prištini zbog kašnjenja satova u EU
Foto: Gettyimages

Bivši nemački ministar za zaštitu životne sredine razgovarao je sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem koji je obećao saradnju u vezi sa tim pitanjem, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

"Haradinaj je od međunarodne strane, ali i od vlade Srbije zatražio sprovođenje Briselskog sporazuma o energetici, koja predstavlja konačno rešenje problema u energetici", navodi se u saopštenju.

Elektromreža Srbije objavila je prošle nedelje da je sistemska frekvenca električne energije u kontinentalnoj Evropi bila umanjena zbog nedostatka od 113 gigavat sati električne energije, a uzrok tom nedostatku je konstanto odstupanje od programa rada od strane KOSTT (Kosovske elektromreže) u periodu januar-februar 2018.

EMS je naglasila da je KOSTT od 3. marta prestao sa neovlašćenim preuzimanjem električne energije, nakon pritisaka od strane relevantnih institucija, te je povećanje odstupanja sinhronog vremena zaustavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: