Marjanoviću ponovo produžen pritvor

Beograd -- Viši sud u Beogradu ponovo je za još 30 dana produžio pritvor Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. u Borči.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Protiv Marjanovića je 9. februara Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda produžilo pritvor Marjanoviću 13. marta zbog uznemirenja javnosti, a nakon 30 dana razlozi za pritvor će ponovo biti ispitani.

Posećamo, prvostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu produžilo je sredinom januara pritvor Zoranu Marjanoviću “najduže do 10. marta”.

Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, optužen je da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Hronika

strana 1 od 118 idi na stranu