U Skupštini o tajkunima, bojama košulja, DOS-u i Đinđiću

U Skupštini Srbije vodila sepolemika o stranim investitorima, tajkunima i rejtingu opozicionih stranaka, ali i o tome koju boju košulje treba da nose poslanici.

Izvor: Beta

Sreda, 14.03.2018.

12:55

U Skupštini o tajkunima, bojama košulja, DOS-u i Đinđiću
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Polemiku je pokrenuo poslanik Srpske napredne stranke Veroljub Arsić koji je dobio reč da govori o svom amandmanu, ali je kritikovao stranke "raspalog DOS-a".

Kazao je da svojim amandmanom želi da ukaže svima koji žele da investiraju u Srbiju, da su im "vrata otvorena", bilo da su u pitanju domaće ili strane investicije i da nije tačno da Vlada podstiče samo strane investiture, kako tvrde pojedine opozicione stranke.

Arsić je rekao da je "problem u tome što je naveći broj naših domaćih investitora svoj kapital stekao pljačkaškom privatizacijom za vreme vlasti DOS-a".

On je "gospodu iz DOS-a" pozvao da "konačno počnu da se bave politikom, a ne interesima tajkuna", jer, kako je ocenio, dok se budu bavili "interesima tajkuna" biće ispod pet odsto na izborima.

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović je na to podsetio Arsića da je SNS doneo odluku da se gradi spomenik "perjanici DOS-a" Zoranu Đinđiću, te pitao da li oni time "podržavaju tajkune i pljačkaške privatizacije" iz Đinđićevog vremena.

Arsić mu je odgovorio da se to "vidi na osnovu ponašanja", a potom govorio i o boji košulje Damjanovića: "Kad neko dođe u Skupštinu sa žutom košuljom koja je simbol Demokratske stranke, nešto mu baš i ne verujem".

Poslanica SRS Vjerica Radeta je predsedavajućem Vladimiru Marinkoviću skrenula pažnju da ne sme da dozvoli da se komentariše kako je neko obučen.

"Ovde ne sme da se progovori nešto što vama ne odgovara, a sada ne može ni da se obuče košulja kakva nekom odgovara. Vi se zaista nenormalno ponašate, svi vi", rekla je Radeta.

Poslanik DS Dejan Nikolić je rekao da predsedavajući nije smeo da dozvoli da se u Skupštini vređa ubijeni premijer Đinđić.

Poslanik SNS Marko Atlagić je potom govorio kako je bivša vlast "uništila državu", predsednika DS je Dragana Šutanovca nazvao "grabinovac", a Dragana Đilasa "Điki mafija".

On je sa druge strane pohvalio rad Vlade i predsednika Srbije Aleksandar Vučića, nabrajajući koliko je puteva izgrađeno za prethodnih pet godina, škola i biolnica otvoreno i renovirano, koliko fabrika i pogona pokrenuto.

Dok je poslanik Socijademokratske stranke Marko Đurišić zahtevao od predsedavajućeg da ima iste aršine i kažnjava poslanike kada vređaju, poslanik SNS Srbislav Filipović mu je dobacio "Lopov si, svi ste lopovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: