"Vučić i Mičel će ozbiljno razgovarati o Kosovu"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da sastanak Aleksandra Vučića sa Vesom Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju oko Kosova.

Izvor: Beta

Sreda, 14.03.2018.

09:31

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Budite sigurni da će taj razgovor biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način", rekao je Đurić za RTS.

On je naglasio da očekuje da će razgovor sa Mičelom biti ozbiljan i dodao da je i prethodnih dana bilo dosta ozbiljnih razgovora o Kosovu i Metohiji, s obzirom na to da je to jedno egzistencijano pitanje za Srbiju.

Đurić je poručio je danas potrebno tražiti novi, odgovorni prostup tom problemu, u kome će čuvajući tradicionalne prijatelje i partnere u međunarodnoj zajednici, "nastojati da i drugima kažemo na jasan i nedvosmislen način da ne može Srbija da da sve, a da joj se ništa ne pruži zazuzvrat".

Mičel će razgovarati danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i sa liderima opozicije.

Mičel je u sklopu balkanske turneje sinoć doputovao u Beograd gde se sastao sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: