Nastavak rasprave o amandmanima na zakon o strancima

Skupština Srbije danas će nastaviti raspravu o amandmanima na predloženi zakon o strancima.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

07:00

Nastavak rasprave o amandmanima na zakon o strancima
Foto: EPA / Koèa Sulejmanoviæ

Tokom rasprave, poslanici opozicije su kritikovali što su poslanici SNS podneli više od 350 amandmana na taj zakon, navodeći da se time onemogućava poslanicima koji nisu većina da govore u parlamentu.

Oni su tvrdili da se tim amandmanima ne menja zakon, te da će oni biti povučeni.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je navode da je reč o amandmanima koji, kako tvrdi opozicija, nemaju smisla, navodeći da ih je vlada odbacila jer pravo stranih investitora već reguliše set različitih zakona.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović rekao je da time što su poslanici većine podneli veliki broj amandmana ne znači da žele da "izbace opoziciju iz Skupštine" već da, naprotiv, poslanička većina želi da podstakne raspravu i da je svaki njen amandman "smislen", za razliku od amandmana opozicije.

Ističući da SNS želi da opozicija učestvuje u raspravi, Đukanović je rekao da se s druge strane niko neće "potresti" zbog toga što će oni da napuste sednicu, jer kako je dodao, to više nikog i ne zanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: