Novi napad u Beču

Dan nakon napada nožem na vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana u Beču jutros se u prestonici Austrije dogodio novi napad.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.03.2018.

10:29

Novi napad u Beču
Ilustracija: Thinkstock

Nešto posle osam časova jedan državljanin Avganistana napao je pripadnika obezbeđenja ispred austrijskog parlamenta. Avganistanac je pokušao da pripadnika obezbeđenja izvuče iz automobila, ali je ovaj uspeo da osujeti napad korišćenjem biber spreja.

Napadač, kako je saopšteno na konferenciji za štampu Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bio naoružan i niko nije povređen u ovom napadu.

Jedan državljanin Austrije egipatskog porekla, koji važi za islamskog vernika, nožem je u noći izme]u nedelje i ponedeljka, napao vojnika koji je obezbeđivao rezidenciju ambasadora Irana. Taj dvadesetšestogodišnji muškarac koji je ubijen u nedelju uveče imao je veze s političkim islamom, rekla je direktorka austrijske javne bezbednosti Mihaela Kardeis.

Ona je rekla danas da će biti potrebno nekoliko dana da se detaljno analizira zaplenjen materija. Ona nije dala detalje o motivu za napad niti profil čoveka.

Policija je naložila pojačan nadzor ispred svih diplomatskih predstavništava u Beču.

A sredinom prošle nedelje je jedan Avganistanac, koji je 2015. kao izbeglica došao u Austriju, nasumično nožem nasrnuo na prolaznike u drugom bečkom okrugu, povredivši jednu tročlanu porodicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: