Upis đaka prvaka kreće od 2. aprila

Beograd -- Upis učenika u prvi razred osnovne škole počinje 2. aprila. 202 beogradske škole spremne, kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

"Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije", rekao je Gak, navodi se u soapštenju gradske uprave.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine.

U 17 beogradskih predškolskih ustanova ima oko 15.000 predškolaca, budućih prvaka. Upis se vrši kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Roditelji pri upisu treba da ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, i primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove.

On je rekao da je do 1. februara stiglo 1.964 zahteva za upis dece u narednu školsku godinu, za škole koje nisu na njihovoj teritoriji i da je više od polovine tih prijava za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli.

U te tri opštine, škole sa najvećim brojem zahteva su Osnovna škola "Jovan Ristić" na Paliluli, "Lazar Savatić" u Zemunu i "Radoje Domanović" na Novom Beogradu.

Upis traje do 31. maja, a naknadni rok za upis je od 20. avgusta.

Društvo

strana 1 od 148 idi na stranu