"Kontinuitet obračuna sa pokojnim premijerom"

LDP navodi da to što je ponovo uništen mural s likom Zorana Đinđića na platou kod Filozofskog fakulteta pokazuje kontinuitet obračuna sa pokojnim premijerom.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

20:25

Navodi se da se u tom obračunu više ne biraju sredstva kako bi se uklonilo bilo kakvo obeležje koje podseća na njega.

Mural sa likom Zorana Đinjdića na platou kod Filozofskog fakulteta, koji je juče, na 15. godišnjicu njegovog ubistva obnovljen, ponovo je danas uništen tako što je Đinđićevo lice prefarbano crvenom bojom. Prvi put mural sa njegovim likom oslikan je 21. februara, na dan kada je Đinđić 1997. godine postao gradonačelnik Beograda, ali je narednog dana uništen belom bojom.

"Drugi put za nekoliko nedelja događa se ista stvar. Juče je oštećena tabla sa njegovim imenom u Novom Sadu. U medijima se javljaju različiti pojedinci sa svojom verzijom njegovog ubistva", naveo je LDP.

LDP je ocenio da sve to navodi na zaključak da ta kampanja ima podršku raznih grupa koje nisu oprostile Zoranu Đinđiću zato što je Srbiju hteo da modernizuje i tako prekine zločinačku politiku koja je porazila naše društvo.

"Danas, 15 godina od atentata, javnost je opet prepuna senzacija i plaćenih oglasa u kojima je meta i pokojni Zoran Đinđić i svi oni koji su sa njim sarađivali i bili bliski", naveo je LDP.

Iz LDP-a su naveli da "uz rehabilitaciju ratnih zločinaca, sve češće spominjanje spomenika Slobodanu Miloševiću, narušenu demokratičnost u društvu i podignute tenzije" očigledno da je to organizovan pokušaj relativizacije devedesetih godina prošlog veka koji za cilj ima i uništavanje sećanja na borbu Zorana Đinđića i politiku koju je on simbolizovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: