Vulin: Mičel sa opozicijom – pritisak na Vučića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obratio se povodom najave da će se funkcioner Stejt departmenta Ves Mičel sastati sa predstavnicima opozicije u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug / Ministarstvo odbrane
Tanjug / Ministarstvo odbrane

On je istakao da takvu nameru vidi kao “dodatni pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred teške razgovore koji ga očekuju sa Mičelom, tim pre što Mičel u Skoplju i Prištini, gde je boravio pre Beograda, nije razgovarao sa tamošnjom opozicijom“.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evropaziju Ves Mičel večeras bi trebalo da doputuje u Beograd, gde se najpre, sutra ujutru, sastaje s Vučićem, potom s premijerkom, a zatim i sa predstavnicima dela srpske opozicije.

Vulin smatra da je to pokušaj da se predsednik Vučić izjednači sa opozicijom i izraz želje da se oslabi predsednik Srbije.

"Razumeli smo ovu ne baš diplomatsku poruku i želju da se na predsednika Vučića, pred teške razgovore koji ga očekuju, izvrši dodatni pritisak, time što će pokušati da ga izjednače sa onima koji ne mogu da pređu ni cenzus. Jasno je da hoće slabog Vučića - to neće dočekati", rekao je Vulin.

Ministar je dodao i da tokom boravka u Prištini i Skoplju američki zvaničnik nije imao "ni vremena, ni želje", da razgovara sa bilo kojim predstavnikom opozicionih partija, da u Beogradu želi da razgovara sa "svim predstavnicima DOS-a", izbegavajući, kaže, ostale predstavnike opozicije.

Politika

strana 1 od 280 idi na stranu