"Ako podignu spomenik Miloševiću, lično ću da ga srušim"

Lider Zelene ekološke partije – Zeleni iz Šida Dejan Bulatović naveo je za Danas da će da sruši spomenik Slobodanu Miloševiću ako bilo ko reši da ga podigne.

Izvor: Danas

Utorak, 13.03.2018.

18:01

foto: mc.rs.

Kako je naveo, nije zaboravio batine koje je dobio zato što je nosio Miloševićevu lutku u prirodnoj veličini sa zatvorskim odelom.

"Nije mi jasno kako je bilo kome pala na pamet ideja da podigne spomenik najvećem zločincu i diktatoru koji je na hiljade majki zavio u crno, osobi koja je odgovorna za to što je Srbija ostala bez hiljada života u ratovima, bez stotina hiljada mladih stručnjaka koji su napustili ovu zemlju. Nisam zaboravio batine koje sam dobio zato što sam nosio Miloševićevu lutku u prirodnoj veličini sa zatvorskim odelom. Nisam zaboravio ni zatvorsku kaznu na koju sam osuđen zbog toga. Ali u svemu tome, ja sam najmanje važan: Nisam zaboravio, a ni oprostio, niti mogu da zaboravim, a još manje oprostim sva zla, ratove, likvidacije, ekonomsku i ljudsku propast koju je ova zemlja doživela za vreme Miloševićeve diktature“, navodi Bulatović.

Dodao je i da bi “s ponosom srušio pomen na najvećeg zlotvora srpskog naroda“.

“Ne postoji način da me bilo ko zaustavi u toj nameri. Poručujem svim organima i institucijama, kao i kompletnoj vladajućoj garnituri da spomenik Slobodanu Miloševiću, ako bilo ko reši da ga podigne, neće opstati ni jedan jedini dan. Za ovu tvrdnju sam spreman da žrtvujem i svoju slobodu. Neka dođu i hapse me. Zlotvor ne može da dobije spomenik", napisao je Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: