"Đinđić mi je ispričao kako je upoznao Fidela..."

Dva dana nakon što je ubijen Zoran Đinđić Njujork tajms objavio je kolumnu Lore Silber, aktuelne direktorke odnosa sa javnošću fondacije "Otvoreno društvo”.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
Foto: EPA / Sasa Stankovic
Foto: EPA / Sasa Stankovic

Kako podseća Nedeljnik, u kolumni naslovljenoj "Srbija je izgubila više od lidera" Silberova se prisetila poslednjeg susreta sa Đinđićem, nakon pokušaja atentata na njega kod hale Limes.

Između ostalog, čitaocima je otkrila kako je izgledao susret srpskog premijera i tadašnjeg lidera Kube Fidela Kastra.

"Zorana Đinđića je voleo svet. Ispričao mi je kako je upoznao Fidela Kastra na inauguraciji predsednika Brazila Luisa Inasia da Silve. Kastro je rekao da je očekivao od Zorana da bude viši - ipak je Jugoslavija svetska košarkaška sila. 'Pitanje je tehnike, ne samo visine', odgovorio je Zoran", piše Silberova.

Kako navodi, Kastro je Đinđiću rekao: 'Mislio sam da samo volite Amerikance'

"'Ne, volim i Kubance', odgovorio je Zoran i izvukao je debelu cigaru iz jakne. Kastro je pogledao, nasmejao se i rekao da je cigara lažna. Kasnije te noći poslao je hjumidor pun najboljih kubanskih cigara u Zoranov hotel", piše ona.

Silberova dodaje da je jedino čovek koji je mogao da se našali sa Kastrom i da istovremeno ima podršku Bele kuće mogao da stvori novu Srbiju.

strana 1 od 280 idi na stranu