"Jedino mesto koje Milošević zaslužuje je pod drvetom"

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš izjavio da i "sama pomisao" da Slobodan Milošević dobije spomenik predstavlja "veliku i nedopustivu uvredu".

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

13:47

"Izostankom lustracije, za koju smo se uporno godinama borili i borimo, ovo društvo je došlo u poziciju da se ponovo suočava sa pokušajem restauracije Miloševićeve politike i čitavog aparata njegovih saradnika", naveo je Kostreš u saopštenju.

"Ovo insistiranje da Milošević dobije spomenik može se shvatiti samo i isključivo kao još jedan pokušaj relativizacije i prekrajanja istorije i patnji građanki i građana", dodao je on.

Ocenio je da je reč o pokušaju da se zaboravi da je Milošević Srbiju uveo u ratove, bedu, poniženja, hiperinflaciju, bonove za hleb, redove za gorivo, paravojske, raseljavanja i izbegličke kolone, pljačku društvene imovine, centralizam, krađu izbora i politička ubistva.

"Svako ko je jednom video spomenik Ivanu Stamboliću i mesto na kojem je on ubijen, zna da je jedino mesto koje Milošević zaslužuje pod drvetom, u svom dvorištu", poručio je Kostreš.

Dodao je da ne mogu spomenike imati i u atentatu ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić i Slobodan Milošević i rekao da je sama ideja da je tako nešto moguće, posledica izostanka suočavanja sa prošlošću.

"Isto tako ni Milan Nedić ne može imati spomenik u zemlji koja je dala nebrojene heroje i hiljade života u borbi protiv nacizma i fašizma. A ima i takvih inicijativa. Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da to spreči", poručio je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: