Bivši radnik upao u firmu i pucao, pa pokušao samoubistvo

Jedna osoba je ubijena u pucnjavi u Ruzveltovoj ulici u centru Beograda kada je muškarac upao u firmu u kojoj je radio i otvorio vatru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

10:59

Bivši radnik upao u firmu i pucao, pa pokušao samoubistvo
Tanjug, Dimitrije Goll

MUP je saopštio da je u prostorijama firme u Ruzveltovoj oko 11 časova bivši radnik N. S. (1987) ispalio više projektila iz pištolja prema dvojici radnika, dok je treći radnik skočio kroz prozor.

Jedan od dvojice ranjenih radnika je preminuo od zadobijenih povreda u Urgentnom centru.
Tanjug, Dimitrije Goll
N. S. je nakon pucnjave pobegao iz firme i pronađen je sa teškim telesnim povredama u svom stanu na Zvezdari, u koji je policija stigla zbog prijave da je izbio požar. Mediji prenose da je on u svom stanu kasnije pokušao da se raznese bombom.

Kako je rekao zamenik načenika Uprave policije PU za grad Beograd Dejan Bojović, desetak minuta nakon pucnjave, policiji je prijavljen požar na Zvezdari, gde je iz zapaljenog stana izvučen N. S. sa teškim telesnim povredama.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u Skupštini Srbije u toku rasprave o amandmanima naveo da je počinitelj izvršio samoubistvo.

"Dogodio se jedan incident sa teškim posledicama, gde je jedno lice, koje je očigledno bilo radnik ili bivši zaposleni te firme, ušlo u firmu, izvršilo teško krivično delo, zatim otišlo kući i izvršilo samoubistvo", rekao je Stefanović.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, on se nalazi u Urgentnom centru i u teškom je zdravstvenom stanju.

U pitanju je firma Privredni savetnik informacione tehnologije, a navodi se da je on dobio otkaz u četvrtak, nakon čega je došao u bivšu firmu i počeo da puca.
Tanjug, Dimitrije Goll
Hitna pomoć je poziv dobila u 10.43.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je rekla da su tri minuta kasnije dobili poziv da je jedna osoba iskočila kroz prozor, sa oko pet ili šest metara visine, u obližnjoj Ulici Nikodina Milaša 10.

Na teren su izašle tri ekipe Hitne pomoći. Kako je rekla Macura, prva lekarska ekipa je prevezla jednu osobu na reanimaciju u Urgentni centar, druga je prevezla drugu povređenu osobu u Urgentni centar, a treća je samo konstatovala smrt treće osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: