"Godinama bio 'izdajnik', a onda odjednom postao 'Zoran'"

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić naveo je na Tviteru da je Zoran Đinđić preko noći, kako kaže, “od najgoreg kriminalca postao Zoran”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

21:44

“Đinđić, godinama etiketiran od medija i skoro svih političkih protivnika kao ‘najgori kriminalac i izdajnik’. Pred smrt imao samo 5-6% podrške naroda. Preko noći za sve postaje Zoran, čovek u koga se svi kunu. Mediji, vlast, opozicija, a cela nacija glasno oplakuje. Srbija”, naveo je Šapić.

Na današnji dan navršava se 15 godina od kada je premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Zbog organizovanja ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek, kao i Zvezdan Jovanović koji je neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: