"Blic": Varnice na sastanku Brnabićeve i Palmera

Na sastanku u Londonu pale su teške reči između premijerke Ane Brnabić i v.d. zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjua Palmera.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.03.2018.

10:44

To piše "Blic", navodeći da su teške reči pale na marginama Investicionog samita o Zapadnom Balkanu jer je premijerka Srbije insistirala da Vašington mora više da utiče na Prištinu po pitanju formiranja ZSO.

Premijerki je dosadilo da Srbija uvek bude krivac kako ne čini dovoljno pa je uputila nekoliko oštrih reči Palmeru.

"Mi od vas očekujemo da se snažnije založite da Priština ispuni svoj deo Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština", istakla je Ana Brnabić prema navodima "Blica".

Palmer je želeo da uveri srpsku premijerku da SAD već čine sve u tom smeru.

"Palmer je istakao da su Sjedinjene Države zainteresovane za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pitao je kako SAD mogu da pomognu da se dijalog pokrene nakon ubistva lidera Građanske inicijative 'Srbija, demokratija, pravda' Olivera Ivanovića", navodi izvor lista upoznat sa detaljima sastanka.

Na sastanku koji je bio prilično težak, Brnabić je između ostalog naglasila da je pitanje očuvanja srpskih crkava i manastira civilizacijska tekovina i norma koja se podrazumeva, te da to ne smatra nikakvim ustupkom Srbiji.

Brnabić je učestvovala na samitu koji je organizovao EBRD u Londonu i to je bila njena prva poseta Velikoj Britaniji od kako je imenovana za predsednicu Vlade.

Kako navodi "Blic", u kabinetu Brnabić nisu hteli da komentarišu njihova saznanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: