Državljani BiH poginuli u Siriji, borili se za ID

Dvojica državljana BiH koji su se borili pod zastavom Islamske države ubijeni su u napadu dronom u Siriji, objavio je sarajevski portal "Žurnal".

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2018.

20:47

Državljani BiH poginuli u Siriji, borili se za ID

Prema pisanju ovog portala, sigurnosne agencije u BiH su obaveštene da su na sirijskom ratištu poginuli Naser Arnaut iz Sarajeva i Ines Midžić iz Bihaća, a obojica su stradali u martu ove godine.

Midžić je godinama slovio za jednog od najradikalnijih pripadnika ID sa područja Balkana, a u svojim video porukama pretio je verskim poglavarima u BiH, pozivao balkanske muslimane "da se bore tamo", da "postavljaju eksploziv pod automobile nevernika", da "truju vodovode i ubacuju otrov u piće" uz poruku "neka crknu".

Midžić je, dodaje se u tekstu, osoba koja je u Siriji imala nadimak Salahadin Al Bosni.

Za drugim ubijenim teroristom iz BiH, Naserom Arnautom, sredinom 2016. godine raspisana je Interpolova poternica, a prema policijskim izvorima, on je u Siriju otišao 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: