Rahoj poručio Evropi: Sprečite separatističke pokrete

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da je sprečavanje pokreta za nezavisnost širom Evrope jedan od najvećih izazova sa kojim se suočava EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

17:47

Rahoj poručio Evropi: Sprečite separatističke pokrete
Getty Images

On je upozorio na separatističke pokrete u Italiji i Francuskoj.

Rahoj je to kazao tokom sastanka s članovima konzervativne evropske Narodne partije u Valensiji, koji je bio zatvoren za javnost, a na kojem je branio svoju odbrambenu strategiju koju je primenio u Kataloniji, prenosi briselski portal Politiko.

"Neki duhovi prošlosti su se vratili, poput isključivog nacionalizma, verzije populizma koja je dobro poznata u Španiji i ne samo u njoj", rekao je Rahoj.

On je ujedno zahvalio evropskim zemljama na podršci u slučaju Katalonije.

"U svetlu nelegalnih secesionističkih sukoba, Španija je zahvalna za podršku koju su nam dale evropske države i sve demokratije širom sveta. Hvala vam za vašu odbranu prava i demokratije", rekao je Rahoj.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, koji je kazao da je važno odbraniti jedinstvo zemlje, Evrope, Španije, Italije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: