Info / Kosovo 0

Priština: Sastanak ambasadora i zvaničnika – bez rezultata

Sastanak ambasadora SAD Grega Delavija i najviših zvaničnika Kosova o pitanju demarkacije završen je bez rezultata, javljaju prištinski mediji.

Izvor: Beta
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Sastanku su prisustvovali predsednik Kosova Hašim Tači, predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinajem i zamenici premijera Bedžet Pacoli i Fatmir Ljimaj.

Portal gazetablic.com pozivajući se na izvore unutar sastanka, piše da na sastanku nije bilo konkretnog dogovora, ali da će se sastanci nastaviti i sutra.

"Ako se sutra dogovorimo, ako se obezbede glasovi ima šanse da se sednica sazove za petak posle podne ili u subotu pre podne", kazao je izvor portala.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je danas najavio mogućnost da će Zakon o ratifikaciji sporazuma sa Crnom Gorom podržati i neki od poslanika Samoopredelenja.

Portal je ranije preneo i izjavu zamenika premijera Ljimaja koji je najavilo da će se sledeće nedelje okončati pitanje demarkacije.

On je potvrdio da je bilo stalnih sastanaka sa poslanicima Skupštine Kosova kako bi se obezbedili potreban broj glasova.

Komentari 0
Čitajte
Pošalji komentar