Opet sukob Brisela i Londona: "Dok se ne reši granica..."

Šef Evropskog saveta Donald Tusk kaže da neće biti napretka u razgovorima s Londonom o trgovinskom sporazumu dok se ne reši pitanje granice s Irskom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

23:02

Opet sukob Brisela i Londona:
Ilustracija: Thinkstock

Tusk je rekao da je "teško je zamisliti značajan napredak u pregovorima o Bregzitu" dok Velika Britanija ne predstavi plan kako da granica, koja je sada praktično nevidljiva, bude otvorena.

Velika Britanija i EU dogovorili su se u decembru da ne sme biti graničnih punktova ili drugih prepreka na granici Severne Irske i Irske, ali se nisu dogovorili kako da se to izvede.

Velika Britanija je odbacila sugestiju EU prema kojoj bi Severna Irska ostala u carinskoj uniji EU.

Na konferenciji za novinare s irskim premijerom Liom Varadkarom u Dablinu Tusk je rekao da Velika Britanija mora predložiti "specifično i realistično rešenje da se izbegne tvrda granica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: