Ministar se izvinio svim građankama Srbije koje je uvredio

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uputio je izvinjenje svim građankama Srbije zbog citiranja Jovana Dučića.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

18:55

Ministar se izvinio svim građankama Srbije koje je uvredio
screenshot/youtube

“Ovim putem želim da se izvinim svim građankama Srbije, koje sam danas nenamerno uvredio pročitavši pesmu Jovana Dučića. Neoprezno citirana pesma je uvredila žene, što nijednog trenutka nije bila moja namera. Želim da se izvinim svim ženama koje je moj gest povredio. To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije. Ostajem duboko posvećen svemu što je Vlada Srbije i predsednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu i postizanju pune ravnopravnosti, što jeste jedna od osnovnih vrednosti našeg društva“, napisao je Đorđević u saopštenju.

Đorđević je bio domaćin konferencije “Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne građanke Srbije“.

Tada je citirao Dučića: “Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše... Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje... Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem".

Zbog ovoga je oštro reagovala i ministarka Zorana Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, koja je navela da su citati pisca neprimereni, da vređaju žene u Srbiji i nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: