"Novosti": Đilasu ostaje samo sedam odbornika?

Beograd -- Lista Dragana Đilasa, koja je na beogradskim izborima osvojila 26 odborničkih mandata, najverovatnije će u Skupštini Grada nastupati u tri kolone.

Izvor: Tanjug
Podeli

To pišu "Večernje novosti" i dodaju da su Saša Janković i Vuk Jeremić najbliži odluci da u novom sazivu gradskog parlamenta imaju zasebne odborničke klubove.

Jankovićev Pokret slobodnih građana među 26 na listi odbornika ima osam svojih kadrova, a Jeremićeva Narodna stranka sedam. Obojici je to više nego dovoljno za zasebnu grupu, pošto odbornički klub mora imati najmanje četiri odbornika.

Pored toga, sa Đilasove liste će još Levica Srbije imati dva odbornika, a Sindikat Sloga i Pokret za preokret po jednog.

"Zato Đilas za sada može sigurno da računa samo na sedam 'svojih' odbornika, koliko je njegovih kadrova među prvih 26 na listi", navode "Novosti".

List, takođe, piše da Đilas, "koji je još tokom kampanje uveliko zazirao od mogućnosti da mu partneri okrenu leđa", uveliko pravi "plan B" za formiranje političke partije.

On se tu se najviše uzda u okupljanje nezadovoljnih iz Pokreta slobodnih građana, ali i iz Demokratske stranke, gde mu na ruku ide njihov politički debakl, dodaju"Večernje novosti".

Drugi pišu

strana 1 od 7 idi na stranu