AMSS: Na nekim deonicama voda, mulj, kamenje

Beograd -- Zbog najave otapanja snega, kao i hidrološkog upozorenja na povećanje vodostaja reka, apeluje se na vozače da budu oprezniji u vožnji.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Oprez je najviše potreban zbog veće količine vode, nanosa zemlje, mulja i kamena na pojedinim deonicama, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Zbog ovakvih prilika mogući su česti prekidi ili zastoji u saobraćaju.

Potrebno je opreznije voziti pored Ibra i Drine, na Đerdapskoj magistrali, ali i na svi putevima koji vode duž klisura i useka jer postoji opasnosti od odrona koji su poslednjih dana učestali, a posebno treba biti oprezan tokom noći i jutra kada je vidljivost ograničena.

Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Na prelazu "Gostun", u međuzoni saobraćaj se od 5. marta posle 18.00 časova odvija uz pomoć svetlosne signalizacije naizmeničnim propuštanjem vozila. Ekipe putara su na terenu i rade na uklanjanju preostale veće količine zemlje i kamena sa puta.

Velika količina vode i poplavljen kolovoz, uslovili su obustavu saobraćaja na deonici Kruševac - djunis, zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Djunis.

U četvrtak, 8. marta u periodu od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji stenske mase, u Međuvršju, na deonici Pakovraće (Markovica) - Kratovska stena, neposredno ispod pruge Čačak-Požega. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenom obustavom saobraćaja u trajanju od 15 minuta.

Do danas do 18 sati izvodiće se radovi na zameni dotrajale i oštećene zaštitne ograde, kao i na uredjenju bankina na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd od mosta "Gazela" do petlja "Zmaj", u smeru Beograd – Dobanovci. Za vreme radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna – desna saobraćajana traka, svakog dana u deonicama od 1,5 km.

Do 13. marta u vremenskom periodu od 9.00 do 15.00 časova , na delu auto-puta kroz Beograd, od petlje T6 (skretanje za Novi Sad) do mosta Gazela, izvodiće se radovi na postavljanju stubova javne rasvete u srednjem pojasu, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će parcijalno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka u dužini od 300 metara.

Razno

Na današnji dan, 1. april

1572 - Ustankom protestanata protiv španskog kralja Filipa II Holandija je počela borbu za samostalnost. U narednim decenijama, zajedno sa Engleskom, Holandija

Razno nedelja 1.04. 00:00 Komentara: 4

Na današnji dan, 31. mart

1492 - Kralj Fernando V Katolički dao je Jevrejima rok od tri meseca da pređu u rimokatoličku veru ili da napuste Španiju. 1496 - Papa Aleksandar VI formirao je

Razno subota 31.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 30. mart

1135 - Rođen je jevrejski filozof, lekar, matematičar i astronom Mojsije ben Majmon, poznat kao Majmonides, sledbenik Aristotela, najveći jevrejski filozof srednjeg

Razno petak 30.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 28. mart

1749 - Rođen je francuski astronom, matematičar i fizičar Pjer Simon Laplas (Pierre, Laplace). Istakao se radovima na polju nebeske mehanike, a svoju čuvenu hipotezu o

Razno sreda 28.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 27. mart

1378 - Umro je papa Grgur XI, poslednji papa Francuz. Za papu je izabran 1370, a 1377. je vratio sedište katoličke crkve iz Avinjona u Rim uprkos otporu Francuza.

Razno utorak 27.03. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 25 idi na stranu