AMSS: Na nekim deonicama voda, mulj, kamenje

Beograd -- Zbog najave otapanja snega, kao i hidrološkog upozorenja na povećanje vodostaja reka, apeluje se na vozače da budu oprezniji u vožnji.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Oprez je najviše potreban zbog veće količine vode, nanosa zemlje, mulja i kamena na pojedinim deonicama, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Zbog ovakvih prilika mogući su česti prekidi ili zastoji u saobraćaju.

Potrebno je opreznije voziti pored Ibra i Drine, na Đerdapskoj magistrali, ali i na svi putevima koji vode duž klisura i useka jer postoji opasnosti od odrona koji su poslednjih dana učestali, a posebno treba biti oprezan tokom noći i jutra kada je vidljivost ograničena.

Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Na prelazu "Gostun", u međuzoni saobraćaj se od 5. marta posle 18.00 časova odvija uz pomoć svetlosne signalizacije naizmeničnim propuštanjem vozila. Ekipe putara su na terenu i rade na uklanjanju preostale veće količine zemlje i kamena sa puta.

Velika količina vode i poplavljen kolovoz, uslovili su obustavu saobraćaja na deonici Kruševac - djunis, zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Djunis.

U četvrtak, 8. marta u periodu od 08.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji stenske mase, u Međuvršju, na deonici Pakovraće (Markovica) - Kratovska stena, neposredno ispod pruge Čačak-Požega. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenom obustavom saobraćaja u trajanju od 15 minuta.

Do danas do 18 sati izvodiće se radovi na zameni dotrajale i oštećene zaštitne ograde, kao i na uredjenju bankina na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd od mosta "Gazela" do petlja "Zmaj", u smeru Beograd – Dobanovci. Za vreme radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna – desna saobraćajana traka, svakog dana u deonicama od 1,5 km.

Do 13. marta u vremenskom periodu od 9.00 do 15.00 časova , na delu auto-puta kroz Beograd, od petlje T6 (skretanje za Novi Sad) do mosta Gazela, izvodiće se radovi na postavljanju stubova javne rasvete u srednjem pojasu, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će parcijalno biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka u dužini od 300 metara.

Razno

Na današnji dan, 20. mart

43. p.n.e. - Rođen je Publije Ovidije Nazon (Publius Ovidius Naso), jedan od najvećih rimskih pesnika i jedan od najčuvenijih autora stihova o ljubavi u svetskoj

Razno utorak 20.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 19. mart

1563 - Mirom u Amboazu završen je prvi verski rat u Francuskoj nakon kojeg su hugenoti (protestanti) dobili ograničenu slobodu veroispovesti. Hugenotski ratovi

Razno ponedeljak 19.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 18. mart

1584 - Umro je ruski car Ivan IV (Grozni), prvi ruski vladar koji je krunisan za cara (1547). Uspešno je ratovao protiv Tatara i sproveo unutrašnje reforme, ali

Razno nedelja 18.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 17. mart

180 - Umro je rimski filozof i car Marko Aurelije, koji je tokom vladavine od 161. suzbio germansku invaziju na Rimsko carstvo, pojačao kontrolu nad provincijama,

Razno subota 17.03. 00:00 Komentara: 1

Na planinama već pada sneg

Beograd -- Susnežica i sneg u planinskim predelima, kiša, mokri kolovozi i smanjena vidljivost na putevima u nižim predelima, obeležiće poslednji radni dan u nedelji.

Razno petak 16.03. 07:35 Komentara: 0

Na današnji dan, 16. mart

1521 - Portugalski moreplovac Fernao de Magelan (Magellan) stigao je na Filipine, gde je krajem aprila poginuo u sukobu s domorocima. Posle tri godine plovidbe

Razno petak 16.03. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1526 idi na stranu